Naam:
Foto’s:
367
Video’s:

Over ons

Anouk en ik hebben elkaar in 2009 leren kennen tijdens een groepsreis naar de Westkust van de USA. Het klikte meteen en sindsdien zijn we hele goede vriendinnen geworden. We zijn allebei verpleegkundige, Anouk op de afdeling Interne in Enschede en ik op de afdeling Verloskunde in Rotterdam. Door deze afstand zien we elkaar niet zo heel vaak, maar dat staat onze vriendschap niet in de weg.

Anouk heeft al meerdere verre reizen gemaakt, oa Zuid-Afrika, Argentinië, Thailand en een aantal keer verschillende delen van de USA.

Ik heb sinds 2009 het reizen een beetje ontdekt, maar als Anouk niet over Australie was begonnen, dan was ik er nooit naartoe gegaan denk ik. Anouk heeft altijd gezegd dat ze voor haar 30e naar de andere kant vd wereld wilde, dit is helaas niet gelukt want 22 januari as wordt ze 32.

2,5 jaar geleden zijn deze reisplannen ontstaan, gek idee dat het nu bijna zo ver is!

Over onze reis

Op 20 dec beginnen we aan onze 11,5 uur durende vlucht naar HongKong. We blijven daar dan 2 nachten en op 23 dec vliegen we door naar Sydney. Kerst en Oud&Nieuw op het strand, geen verkeerd vooruitzicht al zeggen we het zelf...

De route tussen Sydney en Melbourne leggen we per camper af, een avontuur op zich om links te rijden... In Melbourne hebben we 1e rangs kaarten voor The Australian Open, dus de eerste 2 dagen in Melbourne zijn gevuld met tennis, tennis en nog eens tennis!

Daarna weer een stukje route met de camper naar Adelaide. Vanuit Adelaide vliegen we naar Alice Springs in the outback. Hier gaan we naar de beroemde Ayers Rock (die grote rode berg die de Aboriginals Uluru noemen).

Na een kleine week vliegen we door naar Cairns en dan hebben we hier weer een camper klaarstaan om in ruim 2 weken af te dalen naar Brisbane.

En als je dan dacht dat het erop zat...nope. Na deze rondreis in Australie gaan we nog even 'uitrusten' op Fiji. Hier hebben we een heerlijk luxe resort geboekt: 5 zwembaden, 4 restaurants...kortom een weekje zon, zee en strand. Even opladen voor onze terugreis van 31uur... Op 12 maart zullen we weer landen op Schiphol.

Groetjes Anouk en Kim

Bezochte landen

Wij hebben 12 landen (5%) bezocht:

Australië, België, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten.